Pamiętaj Duchu że tyle samo musi zejść ze skrzyni ile do niej wejść. Niektórzy mechaniorzy nie wiedzą jak otworzyć drugą komorę i spuszczają zaledwie ok 6l oleju. Po zalaniu nowego też 6l i rozgrzaniu silnika, miesza on się ze starym i praktycznie za chwilę można powtórzyć operację
ok właśnie przerabiam instrukcję i filmy instuktarzowe jak za to się zabrać i wybiorę chyba jednak metodę dynamiczną na to trza ok 12 literków już z płukaniem i powiem wam że BMW to nie taka prosta sprawa, w innych markach jest łatwiej
Bry Panowie.
Interesuje mnie koszt poduszki stabilizatora (w linku realowym wpisany jest już mój VIN - na wszelki wypadek i tak go podaję poniżej) - element nr 2:
http://realoem.com/bmw/sh...257&hg=31&fg=10
Tam zdaje się są 2 sztuki?
VIN: GW70741
Pzdr.
Oczywiście sprawdzę też koszt tu na miejscu w ASO bo jeśli z przesyłką od Was nie będzie to jakaś różnica w cenie to wezmę pewnie tu na miejscu.
Przy okazji jeszcze (zamówienie na olej będę robił pod koniec miecha)
- olej 7 litrów + filtr oleju (MANN).
_________________ Za tych, co na morzu - powiedział Stirlitz, niechętnie posuwając żonę jednego z dowódców Kriegsmarine...
Posiadane auto:: E36 325i COUPE
Wymarzone auto:: komfortowe i szybkie Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Mar 2009 Posty: 3650 Skąd: Jastrzębie - zdrój
Wysłany: 2012-04-10, 12:17
Manolito77 napisał/a:
Bry Panowie.
Interesuje mnie koszt poduszki stabilizatora (w linku realowym wpisany jest już mój VIN - na wszelki wypadek i tak go podaję poniżej) - element nr 2:
http://realoem.com/bmw/sh...257&hg=31&fg=10
Tam zdaje się są 2 sztuki?
Pzdr.
Oczywiście sprawdzę też koszt tu na miejscu w ASO bo jeśli z przesyłką od Was nie będzie to jakaś różnica w cenie to wezmę pewnie tu na miejscu.
Przy okazji jeszcze (zamówienie na olej będę robił pod koniec miecha)
- olej 7 litrów + filtr oleju (MANN).
W takim razie lada tydzień uaktywnię zamówienie na powyższe graty - dam Wam znać w tutejszym wątku lub na PW.
Co do oleju to fakt - narzekać nie mam na co bo sprawuje się wszystko ok i nie zjada go w jakiś mocno zauważalny sposób.
Pzdr.
_________________ Za tych, co na morzu - powiedział Stirlitz, niechętnie posuwając żonę jednego z dowódców Kriegsmarine...
Posiadane auto:: E46 325Ci coupe
Wymarzone auto:: z VINem WBS Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 18 Mar 2009 Posty: 1323 Skąd: Oława
Wysłany: 2012-05-17, 11:10
Istnieje coś takiego jak zestaw naprawczy do przekładni kierowniczej (uszczelki i inne simeringi)? Macie coś takiego jak węże łączące przekładnie ze zbiorniczkiem \ pompką?
Posiadane auto:: E36 320i Touring
Wymarzone auto:: ponad 300 konne :D Pomógł: 8 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Mar 2009 Posty: 4667 Skąd: www.ASO-BMW.pl
Wysłany: 2012-05-17, 12:56
Miro600V napisał/a:
Istnieje coś takiego jak zestaw naprawczy do przekładni kierowniczej (uszczelki i inne simeringi)? Macie coś takiego jak węże łączące przekładnie ze zbiorniczkiem \ pompką?
Końcówka VIN - KB79200
Pozdrawiam.
Siemka
Zestaw naprawsczy przekładni
BMW 248zł/kpl
Febi 121zł/kpl
Przewód elastyczny od przekładni do pompy
BMW 620zł
Przewód elastyczny od przekładni do zbiorniczka
BMW 293zł
1) HAVOLINE TEXACO ULTRA S 5W-40 - 7 litrów
2) Filtr oleju MANN (czy w zestawie jest też ta miedziana podkładka pod śrubę spustową w misce oleju?)
3) Miedzianą podkładkę pod śrubę spustu oleju (o ile nie ma tego w zestawie z filtrem oleju)
4) Wkład do odmy (cała kompletna była wymieniana 2 zmiany oleju temu więc teraz potrzebuję sam wkład do niej) - nie pamiętam czy to tylko sam filterek jest czy jeszcze jakieś oringi/plastiki itp.?
5) Jakiś sensowny filtr powietrza.
Pzdr.
Wymarzone auto:: ponad 300 konne :D Pomógł: 8 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Mar 2009 Posty: 4667 Skąd: www.ASO-BMW.pl
Wysłany: 2012-06-06, 22:02
Manolito77 napisał/a:
Panowie potrzebuję:
2) Filtr oleju MANN (czy w zestawie jest też ta miedziana podkładka pod śrubę spustową w misce oleju?)
3) Miedzianą podkładkę pod śrubę spustu oleju (o ile nie ma tego w zestawie z filtrem oleju)
4) Wkład do odmy (cała kompletna była wymieniana 2 zmiany oleju temu więc teraz potrzebuję sam wkład do niej) - nie pamiętam czy to tylko sam filterek jest czy jeszcze jakieś oringi/plastiki itp.?
5) Jakiś sensowny filtr powietrza.
Pzdr.
Siemka
125zł/5l , 28zł/1l łącznie 181zł/7l
Mann 34zł Podkładka jest w zestawie, z pamięci, sprawdzę przed wysyłką
Jak nie będzie w filtrze to masz od nas gratis
4) Wkład do odmy
Filtr odmy gotowy do montażu BMW 104zł oring w zestawie
5) Jakiś filtr powietrza
Kager 89zł
Bosch 97zł
Mann 100zł
To ja proszę:
Havoline Texaco Ultra S 5W-40 7l - 181 pln
Filtr oleju MANN -------------------------34 pln
Filtr odmy BMW ------------------------104 pln
Filtr powietrza MANN -----------------100 pln
Wychodziłoby więc:-------------------419 pln.
Cytat:
Miedzianą podkładkę pod śrubę spustu oleju (o ile nie ma tego w zestawie z filtrem oleju)
Jak nie będzie w filtrze to masz od nas gratis
Czyli finalnie daje to 419 + 20 (wysyłka) = 439 pln.
Wpłata przed chwilą (21:40) poszła więc jutro powinna już byc u Was na koncie.
Pzdr.
P.S. Ten duży oring jest w zestawie razem z filtrem oleju MANNa?
Posiadane auto:: E36 325i COUPE
Wymarzone auto:: komfortowe i szybkie Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Mar 2009 Posty: 3650 Skąd: Jastrzębie - zdrój
Wysłany: 2012-06-07, 21:52
Manolito77 napisał/a:
P.S. Ten duży oring jest w zestawie razem z filtrem oleju MANNa?
tak, z filtrem sa wszustkie oringi.
Manolito, paczka najprawdopodobniej wyleci w poniedziałek do Ciebie, chyba że się wyrbie jutro, ale to dam znać. Nastaw się że w poniedizałek będzie wysyłka, a wtorek dostawa.
Dzwonił do mnie kurier godzinę temu więc paczka doszła. Ponieważ jestem w pracy to paczkę zostawił u moich zaufanych sąsiadów - "przechowywaczy paczek" - z naprzeciwka. Po pracy sobie do nich tylko podejdę i odbiorę pakunek.
Dzięki za realizację zamówienia.
Pzdr.
Wysłany: 2012-06-12, 12:15
Manolito77 napisał/a:
Dzwonił do mnie kurier godzinę temu więc paczka doszła. Ponieważ jestem w pracy to paczkę zostawił u moich zaufanych sąsiadów - "przechowywaczy paczek" - z naprzeciwka. Po pracy sobie do nich tylko podejdę i odbiorę pakunek.
Dzięki za realizację zamówienia.
Pzdr.